Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!
Persoanele cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizația de șomaj și care se angajează cu normă întreagă, și, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizației de șomaj, beneficiază, din momentul angajării până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățite să primească indemnizația de șomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, stabilită și, după caz, reactualizată conform legii.
Nu beneficiază de prevederea de mai sus :
- persoanele care se încadrează la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii 2 ani, precum și
- persoanele pentru care plata indemnizației de șomaj a fost suspendată (la data încadrării în muncă, pe perioadă determinată de cel mult 12 luni; ) iar ulterior, ca urmare a schimbării duratei contractului individual de muncă, plata indemnizației de șomaj încetează potrivit art. 44 lit. a) ( la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată mai mare de 12 luni ).
Baza legala: art. 72 alin (1) din Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.
Ce documente sunt necesare?
- Cerere conform Anexei nr.10 la Normele metodologice de aplicare a Legii 76/2002 ; (art.40 alin.(1) lit.a) din Normele metodologice)
- Actul în baza căruia au fost încadrate în muncă, în copie; (art.40 alin.(1) lit.c) din Normele metodologice)
- Document emis de angajator, din care să rezulte că în ultimii 2 ani acesta nu a mai fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoana respectivă. (art.40 alin.(1) lit.d) din Normele metodologice)
- Dovada emisă de angajator din care să reiasă că a fost încadrat în muncă (art.41 alin.(1) din Normele metodologice)